tiistai 2. syyskuuta 2014

Dag 18

Hej!


Lauantaina aamupäivästä tuntui vähän yksinäiseltä olla yksin koko asunnossa, vaikka Camilla kävikin tuomassa jo tavaransa. Luultavasti hän muuttaa lähiaikoina tänne. Päivällä lähdin pyörällä tutustumaan Upsalan keskustaan ja kiertelemään sille suunnalle. Löysin keskustaan helposti kun matkaakaan ei oo ku pari kilsaa. Must tää Upsala on mahtava paikka ja varsinki toi keskusta. Siel on ihanii vanhoi taloi, paljon kahviloit ja kauppoi, toi kaunis joki ja kirkko... Muutenki tän kaupungin tunnelma on niin erilainen ku Lahden. Täällä ihmiset hymyilee kadulla ja muutenki vaikuttaa ilosemmilta. Tykkään kyllä tosi tosi paljon!

Maanantaina aamuna oli ensimmäisenä taas tanssia. Tällä kertaa tanssittiin ihan oikeastikin. Saatiin myös tulevan syksyn lajit. Maanantaina kouluajalla näin aamulla tulee olemaan jazzia syyslomaan asti ja sen jälkeen modern:ia eli luulisin nykärin tapaiseksi. Sitten sunnuntaisin mulla on alkeisbaletti ja streetlinjan (jolle toivottavasti pääsen) tunti. Torstaina on myös streetlinjan tunti, minkä takia en päässyt jazz alkeisiin. Minulla on siis torstaina streetlinjan ekalla tunnilla luultavasti koetanssi, josta selviää pääsenkö linjalle. Toivon todella, että pääsisin linjalle jotta kehittyisin kunnolla myös katutansseissa. Maanantaina kaatusin tosin pyörällä ja satutin polveni, mutta toivon polven olevan tanssi kunnossa torstaina.

Tänään koulussa oli ihan normaali päivä. Alan löytää luokat jo nopeammin ja lukkarin kanssa ei ole muuta ongelmaa kuin muistaminen. Bilsan tunnilla tutkimme keräämiämme kasveja ja etsimme niille ruotsalaiset nimet, latinankieliset nimet, suvut ja kasvupaikat. Jätimme kasvit koululle prässiin ja teemme niistä vähän niin kuin kasvikansion. Tuntui hassulta tehdä tätä juttua neljättä kertaa, kun Suomessa olen tehnyt kansion jo kolme kertaa peruskoulussa ja kerännyt yhteensä yli 80 kasvia. Oli outoa huomata miten huonosti ruotsalaiset tietävät kasvien nimiä tai muutenkaan tunnistavat niitä. Itse olen opiskellut bilsassa kasvien nimiä moneen kertaan ja olisin osannut suomenkieliset nimet lähes kaikille keräämilleni kasveille. Nyt opin ruotsiksi kasvien nimiä ja sukuja, mikä on ihan kiinnostavaa.

Mulla oli tarkoitus laittaa enemmän kuvia Upsalasta, mutta tää kännykkä ei suostu yhteistyöhön. Tänki tekstinki mä jouduin kirjottaa alusta saakka aika monta kertaa ja alko jo vähän turhauttaa. Kuvien laitto oliki homma sinänsä. Toivottavasti saisin sen tietokoneen pian, jotta olis helpompi kirjotella tänne. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti