torstai 18. syyskuuta 2014

Dag 34

Hej!

Tänää tulin kouluu normaalisti aamulla ja ihmettelin, kun ei ketään ollut liikkatunnilla. Sitten muistin, että tänäänhän meillä oli omatoiminen treeni. No sitten menin kotiin, vaihdoin vaatteet, otin koneen ja lähdin koululle. Koulu mulla alkais vasta 10:30 , mutta päätin tulla koululle aijemmin krjottelemaan tänne ja tekemään koulujuttuja. Olisinhan mä voinu viel nukkuu hetken, mut ku olin jo kerran heränny ja pukeutunu ni miksen tekis jotai "hyödyllistä". Koululla tulin taas kirjastoo ja kattelin uusia kirjoja, vaikka mulla se kirja on vielä kesken.

vähän lenttistä :D
Eilen oli tosi kiva päivä. Aamulla oli tanssiporukan kuvaus ja me päätettii tehä sellanen hauska ryhmäkuva. Siitä kuvasta tuli ihan hyvä. Sitte mä menin ettii mun luokkaa ja löysinkin sen pelaamasta lentopalloa salista. Meijän luokka pelas aika hyvin ja pääs jatkookin kaikissa lajeissa. Meillä oli lajeina siis lenttis, brännboll, jalkapallo, 1000m ja viesti 5x80m. Missään lajissa ei voitettu kokonaan, mutta päästiin aina jatkoon kuitenkin.

Meijän koulun maskotti, niitä on kaks ja toinen näkyyki tuol taustal :D
Brännboll oli ihan uus laji mulle. Se on vähän niin kuin suomen pesis, mut yksinkertasempi. Voin vähän yrittää selittää sitä. Eli sitä pelataan tennispallolla ja siinä on kaks joukkuetta. Pallo heitetään itse ja lyödään heti perään. Sitten juostaan eri pesille, ja jos kolmen kerran jälkeen ei ole osunut palloon niin enee ekan pesän viereen. Seuraavan osuessa palloon voi samaan aikaan juosta useampikin pelaaja pesiltä toiselle. Pisteiden lasku vaikutti aika monimutkaiselta, mutta ainakin juoksuista,polttamisesta ja kopin saamisesta suoraa sai pisteitä. Ulkokentällä oleva joukkue yrittää polttaa heittämällä pallon polttajalle, joka seisoo keskellä kenttää ja vähintään toisen jalan pitää olla renkaan sisällä, jotta palo tulee. Pesät ovat neliön mallisesti kentällä ja ulkokenttäläisillä ei ole räpylöitä käsissä. Tää vaikutti ihan hauskalta lajilta, mut aika vaikee selittää.

Siinä mainitsemani torvet
Meillä oli kannustus joukoissa kaksi torvea ja rumpu, eli aikas kova ääninen kannustus oli. Jos ois kannustus palkinto jaettu ni se ois hyvinki voinu tulla meille. Tehtii erilaisii huutoja ja muutenkin kannustettii luokkaa. Oli kyl kivaa tehä luokan kaa yhes jotai tollasta. Meil oli lounaaks hamppareita, jotka ite saatii koota ja keittäjät oli ulkona grillaamassa meijän pihvit. Must tosi kiva idea ja aurinkoisella ja lämpimällä ilmalla tuntu ihan kesältä. Miksei Suomen kouluissa oo tälläsiä päiviä? Must tää päivä oli ihan mahtava ja varmaan tähän mennessä paras.
 

Tässä vähän kannustusta :D
Hamppariii :D
Tänää sitte olis kaks matikan tuntia ja fysiikkaa tiedossa. Koulun jälkee varmaa meen käymää kaupassa ja jatkan kirjan lukemista. Paluu normi arkeen parin kevyemmän päivän jälkee, paitsi et kohta on taas viikonloppu. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti