sunnuntai 24. elokuuta 2014

Dag 9

Hej!

Nyt on tää viikonloppuki lopuillaan. En kuollu tylsyyteen niin ku aijemmin pelkäsin. Lauantaina aamupäivästä iski kyl pieni tylsyys ja tuntu vähän yksinäiseltä, kun olin yksin kotona. Mun kämppis ei oo vielkään muuttanu ja se toisen huoneen poikakaan ei oo viikonloppua ollu täällä asuntolassa, joten oon todella saanu olla omassa rauhassa.

Lauantaina menin päivällä vähän kattelee kauppoja Gränby centeriin, joka on ihan tossa lähellä. Tuntuu hassulta, että 300 metrin päässä on iso kauppakeskus täynnä kauppoja. Mä kun oon tottunu asumaan 16km päässä kaupoista ja sen lisäks koko Lahesta ei löydy noita kaikkia kauppoja. En tosin viihdy kovin hyvin shoppailemassa, mutta ehkä tän vuoden aikana asia saattaa vähän muuttua. Tälläkään kertaa en löytäny kovin paljoa ostettavaa. Lopulta päädyin ostamaan kaksi pokkaria (Divergent ja Insurgent) på svenska tietysti, jotta voin vapaa-ajallakin vähän kehittää kielitaitoa. Toinen syy kirjojen ostoon oli se, että olen himoinnut kyseisiä kirjoja jo jonkun aikaa.

Hassuin asia minkä olen täällä kokenut on kauppamatkat. 300 metrin matka menee aluksi kivan nurmikko puiston vierestä ja sen jälkeen aidattujen niittyjen välistä. Yllättävää on, että ekalla kerralla näin niityllä lampaita ja toisella kerralla lehmiä. Luulin asuneeni Suomessa maalla ja silti silloin ei kauppamatkalla nähnyt välttämättä lampaita ja lehmiä. Nyt kun luulen asuvani kaupungissa, niin lyhyen matkan aikana törmään näihin kavereihin. Ihan heti ei olisi tullut mieleen, että Ruotsissa ollessani asun lähempänä lehmiä ja lampaita kuin Suomessa asuessani.

Tänään kävin uuden tanssikouluni avoimissaovissa. Siellä sain tutustua tanssilajeihin ja opettajiin. Testasin hiphoppia, feminine vibea, balettia, jazzia sekä popping & lockingia. Tykkäsin kaikista tunneista ja opettajista. Eniten pidin katutanssilajeista, mikä ei sinänsä ole yllätys, sillä niitä harrastin Suomessakin.

Tanssisali sijaitsee 500 metrin päässä kodistani, joten matka ei ole kovinkaan pitkä. On kiva kun täällä matkat voi kulkea pyörällä tai kävellen. Suomessa matkaa oli aina yli 10km joka paikkaan, joten piti mennä aina autolla tai mopolla. Täällä parin kilometrin säteellä löytyy kaikki tarpeellinen: kaupat, koulu, tanssisali, keskusta...

4 kommenttia:

  1. Oi vähän hyvä et siel on noit katutanssilaijeiki! :)
    -annikahan mää

    VastaaPoista
  2. oihh kuulostaa ihanalta! ja ihana blogi :)

    VastaaPoista