sunnuntai 17. elokuuta 2014

Dag 2

Hej!

Tänään aamupäivällä käytiin asunnolla vähän vielä katsomassa paikkoja ja asioita, jota piti vielä ostaa. Sitten menimme asunnon lähellä olevaan ostoskeskukseen ja saimme sieltä ostettua kaiken tarvittavan. Tavaraa tuli tälläkin kertaa ostettua kyllä ihan tarpeeksi. Ostimme perus tarvikkeita vessapaperista nuudeleihin. On ihmeellistä miten niin pieneen tilaan mahtuu niin paljon tavaraa. Ollaa viety melkee kolme autollista tavaraa ja vielä on vähän tyhjää tilaa ja tietysti puolet kaapeista kämppikselle. Sain pakattua tavarat muovilaatikkoihin, jotka menevät näppärästi kaappeihin ja sängyn alle. Säilytystilaa on kuitenkin ihmeen paljon.

Tavaroiden paikoilleen laiton aikana äiti imuroi ja moppasi lattian, eli nyt on koti ihan muuttovalmis. Siivouskomeron ja pesutuvan sekä roskakatoksen löytäminen oli tosin homma sinänsä. Lopulta kyllä löydettin oikeat paikat, tosin taloa tuli kierreltyä ja aika montaa oveakin testattua (olisihan ne talon paperit voinu toki lukea vähän aijemmin, jotta olisi löytänyt paikat helpommin).  Pesutuvan käyttö selvisi hyvin ja systeemi on aika hauska.

Nyt kun sitten lähettin takasin hotellille, niin mun huone näytti jo tosi kotoisalta ja mä tykkään siitä omasta nurkkauksestani tosi paljon. Onneksi sattu vaaleensininen huone, koska tällä hetkellä ainaki tykkään siitä väristä tosi paljon. Sain sinne viel kauan haaveilemani pörrömaton. Vielä on muutamia juttuja, joita pitää ostaa. Niihin ihaniin seinä taulu juttuihin pitää viel käyä teettämässä kuvat. Ajattelin laittaa sinne perheestö, kavereista, ystävistä ja tietty Elmeri koirasta kuvii. Taidan jättää kuitenki tilaa viel uusille kuvillekkin, joita täältä Ruotsista sitten saa laitettua.

Huomenna hoidetaan juttuja vielä vanhempien kanssa, mutta iltapäivällä niiden pitää lähteä takaisin Tukholmaan ja sieltä Suomeen. Eli tää on vika yö vanhempien kanssa ja maanantai-iltapäivästä mun olis pärjättävä ilman niitä. Nyt en oo käyttäny ruotsia vielä kovin paljon, kun kuitenkin on ollu aina äiti tai iskä mukana, mutta huomisest eteepäi olis tarkotus oikeesti käyttää ja oppia sitä ruotsia.

En tiiä millon viimeks olisin odottanu tai jännittäny näin paljon koulun alkua. Tavallaa oota innolla, että nään kaikki ne ihmiset ja pääsen oikeesti käyttää ruotsia ja elämään kuin ruotsalainen nuori. Samaa aikaa vähän jännittää, miten ruotsi sujuu ja tuunko ymmärretyks. Yritän kerätä rohkeutta keskiviikkoo varten, kun sitte meen ekaa kertaa tunneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti