maanantai 20. huhtikuuta 2015

Dag 248

Hej!

Tämä kuva on Janinan ottama silloin pääsiäisenä :D

Nyt viikonloppuna ilmat ovat olleet paremmat ja aurinko paistanut. Sunnuntaina oli ihan t-paitakelit ja tuulesta huolimatta oli todella lämmin. Lauantaina kävin keskustassa kävelemässä ja ottamassa kuvia. Kävin kiertämässä vähän kauppoja ja sen sellaista. Viikonloppu meni siis aika rennosti ja matikkaa ei tullut opiskeltua vaikka niin suunnittelinkin.

 A-brunn!
Opiskelin viime viikolla Inne1 kurssin kirjaa uudestaan ja siellä oli lista perinteisistä ruotsalaisista jutuista ja niihin kuului tämä A-brunn. Löysin kyseisen kaivon heti kun rupesin tarkemmin etsimään. Noita löytyy aika paljon sieltä täältä ja siis juttuhan noissa on se, että taikauskon mukaan A-brunn:in päälle astuminen tuo pahaa onnea (erityisesti rakkauteen). K-brunn:it eli k-kirjaimelliset kaivot antavat rakkautta (Kärlek = rakkaus) ja V-brunn:it ovat hyväksi ystävyydelle (Vänskap = ystävyys).




Kävin taas tällä hautausmaalla, jonka löysimme hiihtolomalla kavereiden kanssa kierrellessä. Nyt maisemat ovat vähän vihreämpiä ja ilma oli muutenkin paljon lämpimämpi. Nuo ovat ilmeisesti suku hautoja ja nuo hautakivet ovat ihan erimallisia kuin mitä normaalisti Suomessa näkee. Minusta tuolla on jotenkin jännä tunnelma ja minulle tulee mieleen joku elokuva, jossa on tuollainen hautausmaa, jossa on paljon korkeita hautakiviä.




Tällä alkaa siis oikeasti vihertää ja silmuja olla puissa. Kukkiakin näkee jo aika paljon siellä täällä. Keskusta näyttää keväällä ja kesällä todella ihanalta kun kaikkiin joen rannassa oleviin puihin tulee lehdet ja muutenkin kukka istutuksia löytyy sieltä täältä ympäri keskustaa.

Hyvää kevättä kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti