maanantai 13. huhtikuuta 2015

Dag 241, muutto+ muuta

Hej!


Torstain muutto sujui tosi hyvin ja hain koulun jälkeen vain avaimen toimistolta ja aloin hommiin. Huoneeseen oli tuotu kaikki meidän tavarat, mutta ne olivat vain isketty sikin sokin huoneeseen, joten piti järjestellä aika paljon paikkoja. Lopulta sain siirreltyä sängyt ja pöydät ihan kivan näköiseen järjestykseen. Huoneemme on vähän pienempi kuin aiempi huone, mutta ihan hyvin kaikki tavarat mahtuivat sisälle. Ylimääräistä tilaa ei oikeastaan ole ollenkaan, mutta minusta huone on silti oikein kotoisa.

Meillä on nyt siis vähän erilainen tilanne, kun asumme korridor tyyppisessä asunnossa. Meillä on siis oma eteinen, jossa on myös säilytys kaapit ja sitten on oman huoneen lisäksi oma kylppäri. Yhteisiä tiloja ovat keittiö ja pieni oleskelu huone (josta löytyy televisio!). Meitä on yhteensä kuusi nuorta ja viisi huonetta (koska meidän huoneessa on kaksi). Minulle tuttuja ovat vain Estelle ja Herman, mutta loput kolme ovat vielä tuntemattomia ja heistä olen nähnyt vilaukselta vain yhden.  Meille tulee myös siivousvuorot, mutta en ole ihan vielä saanut varmuutta, että mitä siivousvuorossa pitää sitten tehdä. Luultavasti meidän pitää vain siistiä yhteiset tilat. Minä ajattelin laittaa vähän myöhemmin kuvia tai videon uudesta huoneesta ja paikoista muutenkin kunhan ehdin kuvata. 


Perjantai meni hyvin ja menin kotimatkan koulun jälkeen yhdessä luokkalaisteni kanssa. Lauantaina päivällä tuli Uppsalaan käymään toinen suomalainen vaihto-oppilas Petra Linköpingistä. Me kiertelimme vähän keskustaa ja kävimme minun luona tekemässä ruokaa. Iltapäivällä tapasimme muita YFU:n vaihtareita, jotka ovat täällä Uppsalassa. Oli todella mukava tavata muita vaihtareita ja vaihtaa kuulumisia. Puhuimme ruotsia keskenämme ja yllätyin kuinka hyvää ruotsia kaikki puhuivat, siis nekin jotka eivät ennen vaihtoa olleet kuulleet sanaakaan ruotsia. Me kaikki olimme eri maista (paitsi minä ja Petra) ja sen lisäksi kaikki käymme Uppsalassa eri lukioita. Kävimme fikamassa ja nautimme auringon paisteesta. Illalla kävimme Petran kanssa Max:issa, joka on ruotsalainen mäkin vastine. Max:in hamppari ja ranskalaiset olivat kyllä paremman makuisia ja suosittelen kyllä testaamaan paikkaa. Luulen, että päädyn ehkä käymään Max:issa vielä ennen kuin palaan Suomeen, sillä se sijaitsee uuden kotimatkani varrella sopivasti. 

Tällaiset tilauslaitteet Max:issa
Sitten saatiin vuoronumerot

Sunnuntaina menin normaalisti tanssitunneille ja siinä välissä ehdin nukkumaan päiväunet. Olin vähän väsynyt aika kiireisen viikon jälkeen. Tämä viikko alkoikin sitten tanssitunnilla ja pitkästä aikaa jazz:illa Erikan opetuksessa. Sitten oli pari normi oppituntia ja sitten olinkin jo vapaa kotiin.

Eilen tuli rakeita, joista yritin ottaa kuvan xD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti