torstai 9. huhtikuuta 2015

Dag 237, muutto

Hej!

Nyt on ollut monena iltana todella kaunis auringonlasku :D
Loma meni aika nopeasti ja Janinan kanssa oli todella mukavaa. Postailen kuvia meidän tekemisistä kunhan saan ne Janinalta. Nyt tällä viikolla on ollut aika paljon tekemistä, sillä tänään on muutto päivä. Pakattua on tullut pikkuhiljaa monen päivän ajan ja tänään aamulla vielä tarkistin paikat ja loput tavarat laatikoihin. Loman jälkeen koulun aloitus meni hyvin ja oli ihan mukava taas kuulla ruotsia enemmän. Olen tällä viikolla puhunut aika paljon ihmisten kanssa ja he opettivat minulle eilen näitä hankalia sanoja/lauseita jotka ovat hankalia sanoa (varsinkin nopeasti). Esimerkiksi: "sju sjösjuka sjömän på skeppet shanghai" tai "sex laxar i en lask ask".
Labrassa etsittiin DNA:ta banaanista

DNA:n kalastelua
Muutto: Meillä ei muutosta ole ollut kauheasti tietoa, mutta saimme siis viime viikon tiistaina muuttolaatikot (10kpl/henkilö) ja huonelaput (15kpl) jotta tavarat menevät oikeaan osoitteeseen. Lappuja ei ihan tarpeeksi ollut jotta kaikkiin laatikoihin ja huonekaluihin olisi saanut, mutta loppuihin laatikoihin kirjoitin käsin tiedot. Tänään 8:00 tuli muuttofirma hakemaan meidän tavaroita ja siirtämään ne Kantornille sillä aikaa kun olemme koulussa. Aamulla heräsin jo puoli seitsemältä ja pakkasin viimeiset jutut, viimeiset katsaukset paikkoihin ja sitten vein roskat ja lähdin kouluun. Otin mukaan kitaran jottei sille käy mitään muutossa. Me saamme uudet avaimet 16:00-18:00 ja koulun jälkeen minun pitää keksiä jotain tekemistä 15:30-16:00. En edes tiedä varmaksi mistä haen avaimet tai minkälainen on tämä tuleva asunto, mutta toivottavasti vähintään yhtä hyvä kuin edellinen.
Viimeiset katsaukset ulos
Nyt oon huomannut, että kieli sujuu paljon paremmin ja ei ole enää niin paljon ongelmia ruotsin puhumisessa. Olen myös uskaltanut jutella enemmän ja muutenkin tutustunut paremmin koulukavereihin. Minun luokalta kolme asuu Kantornin asuntolassa joten nyt tulee olemaan sama matka kouluun ja muutenkin lähempänä kavereita.

Täällä paistaa nyt aurinko ja muutenkin on ihanat ilmat ollut maanantaista lähtien. Nyt vain uuden asunnon saaminen ja uusiin paikkoihin tutustuminen. Toivottavasti löydän oikean paikan, josta avaimet pitää hakea yms.

Hyvää kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti