maanantai 26. tammikuuta 2015

Dag 164

Hej!

Tässä ei ole kerinnyt tapahtua kovin paljon. Viikonloppuna oli vähän kipeä olo ja sen takia tuli vain lepäiltyä ja otettua aika rennosti. Luin sitä englannin kirjaa toisen kerran ja tällä kertaa otin muistiinpanoja, koska ensimmäisen kerran jälkeen en enää muistanut tarinaa, niin päätin lukaista sen uudestaan. Sain luettua sen yli puoleen väliin ja sitten luin vähän myös ruotsia ja kielioppia. Meillä ruotsin tunneilla käydään juuri kielioppia ja viime tunnilla kävimme sanaryhmiä: adjektiivi, verbi, substantiivi yms. Ne olivat aika helppoja ja tunnilla autoinkin vähän kaveriani. Minulla nämä kielioppi asiat ovat varmaan paremmin mielessä kuin heillä, koska tulee opiskeltua jokaisella kurssilla vähän ruotsin kielioppia.

Täällä on viimeaikoina ollut ihan hyvä ilma ja eilen paistoi aurinkokin. Tänään aamulla oli kaunis auringonnousu, vaikka muuten pilvinen ja lumisateinen päivä onkin ollut. Aamulla meillä oli taas teoriaa ja siellä menimme aika kovalla tahdilla läpi oikeanlaista treenaamista ja tapaturmia. Sitten oli fysiikkaa ja siellä kävimme jotain pyörimisliikettä tai jotain sellaista, josta en kyllä kovin paljoa ymmärtänyt, koske en ole vielä Suomessa käynyt sitä kurssia. Englannin tunti oli taas kirjastossa ja saimme lisää ohjeita projektiimme. Meidän pitää valita aihe, josta aiomme kirjoittaa ja josta tällä viikolla etsimme lisää tietoa. Ohjeet olivat aika epäselvät, enkä ihan täysin tajunnut mitä pitää tehdä, mutta eiköhän se tästä.
Ihana likainen ikkuna.

Meillä on ruokailuun tullut nyt keväällä uusi juttu eli on muistaakseni noin viisi erilaista ateria mahdollisuutta: päivän salaatti, keitto ja muutama normaali ruoka vaihtoehto. Tämä on tietysti tosi hyvä, sillä kaikki löytävät varmasti jotain syötävää eikä kukaan jää nälkäiseksi. Meidän koulussa ruokailu on tärkeässä asemassa, sillä muuten ei jaksa koulupäivän jälkeisissä treeneissä mitään jos ei ole saanut syötyä päivällä. Minä olen tykännyt Ruotsin kouluruuista todella paljon ja tämä uusi muutos tietysti paransi vieläkin asiaa. Toivottavasti meille Suomeenkin tulisi yhtä hyvät ruokailu mahdollisuudet; tietysti on hienoa, että meillä Suomessa on ylipäätään ilmainen kouluruokailu.

 Illalla on luvassa ensimmäinen jazz-tanssituntini. Vähän jännittää, että minkälaista siellä on varsinkin nyt kun on ollut aivan liian pitkä tauko treenaamisesta. Toivottavasti se sujuu hyvin. :D

Minä olen viime aikoina nukkunut jostain syystä huonosti, enkä ole saanut unta oikein illalla. Eilenkin valvoin puoli yhteen saakka yöllä kun uni ei vain tullut. Olen yrittänyt miettiä, että mistä se johtuu, sillä syksyllä ei ollut oikeastaan minkäänlaisia nukkumisongelmia. Olenko stressaantunut? Koulun puolesta ei paljon stressattavaa täällä ole, mutta Suomen lukiota olen miettinyt ja suunnitellut aika tarkkaan opiskeluni kun palaan Suomeen. Kevään tullen Suomeen paluuta olen miettinyt enemmän ja alkanut valmistautua jo lukioon Suomessa. Olen aloittanut ruotsi 4 kurssin kirjan opiskelun ja ajatellut lukea vielä läpi biologian kirjan. Olen myös tehnyt alustavan suunnitelman aineista, jotka aion kirjoittaa ja missä järjestyksessä. Ehkä ei pitäisi miettiä täällä vaihdossa ollessa ensi vuoden suunnitelmia, mutta olen hieman kontrollifriikki eli haluan tärkeiden asioiden olevan tiedossa etukäteen ja teen aikatauluja sekä suunnitelmia.
Don't  worry
Löysin taas Weheartit:istä hyviä kuvia
Olen miettinyt myös tulevan kesän kesätöitä, joita on nyt aika hankala täältä Ruotsista käsin hakea. Tahtoisin kyllä silti niin kovasti päästä jonnekin kesätöihin, sillä aiempinakaan vuosina en ole oikein päässyt minnekään. Sitten on pyörinyt mielessä kaikenlaista autokoulusta vanhojen tansseihin. Saanko kortin jo kesällä vai venyykö se syksyyn? Aijonko tanssia vanhoja? Saanko edes parin? Millainen mekko, meikki, hiukset, kynnet? Minne kouluun ylipäätään olen palaamassa? Miksei koululta ole vastattu?  Minne menen lukion jälkeen? Pää on täynnä kysymyksiä ja pohdintoja. Eilen pohdin jopa sitä, että mitä jos maapallo pysähtyisi. Miltä se tuntuisi ja jatkaisiko maapallolla olevat irralliset tavarat matkaa niin kuin Newtonin jonkun lain mukaan kaiketi kävisi vai miten painovoima vaikuttaisi asiaan? Tässä kohtaa pohdintojani eilen yöllä aloin melkein nauramaan itselleni ja päätin, että näin väsyneenä ei kannata liian syvällisiä pohdiskella.
Tiedän, että täällä vaihdossa ollessa pitäisi ottaa kaikki irti ja miettiä Suomi juttuja vasta Suomen puolella. Yritänkin nyt harjoitella vähän rennommin ottamista ja jättää stressaaminen vähemmälle. Koulujuttuja kerkeää mietiskelemään kyllä myöhemminkin ja asioilla on tapana järjestyä. Jos jollain on kuitenkin hyviä vinkkejä unen saamiseen niin saa toki ehdotella, sillä en jaksaisi kovin pitkään olla vähillä yöunilla sen lisäksi, että olen vähän puolikuntoinen.
Life♥
Toivottavasti kaikilla on alkanut viikko hyvin ja niille joilla on koeviikko niin kovasti tsemppiä siihen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti